Battlecruiser Millennium

Wat houdt Battlecruiser 3000 AD nu precies in?

Het mogen duidelijk zijn dat de game zich 3000 jaar na de geboorte van christus af en dan er gevochten zal worden. Het speelt zich af in de wereld dat er vliegende auto's zijn, verschillende planeten al bewoond zijn en er compleet nieuwe werelden tot de beschikking van de mens zijn. De game begint bij het omschrijven van een planeten oorlog in de jaren 2014 na christus. De oorlog die maar langer duurde en steeds verder werd verder gevoerd van planeet naar planeet. De mensen creëerde een vaste groep genaamd de galcom (galactic command) die de orde moest houden onder de verschillende planeten en conflicten moest voorkomen en bestrijden. Het probleem ontstond zodra de Gammulan race de tegenovergestelde alliantie van de mensheid een oorlog begon. De oorlog tussen de 2 rassen werd uitgebreid tot over een gehele galatica (Beschrijving van de Battlecruiser 3000 AD website.

Wat is jouw taak en wie ben jij?

Je speelt voor de Galatic Command en bent aangenomen om de mensheden jezelf te beschermen tegen de aanvallende Gammulane ras. Deze zijn uit op de vernietiging en verderving onder de mensheid en doen er alles aan om dit te bewerk stellen. Jouw missie is de Gammullan te vernietigen en af te reizen tussen de verschillende planeten om de mensheid te beschermen. Duidelijk is dus dat je flink wat actie kan verwachten. Tot zo ver geen nieuws.

Hoe speel je de game?

Je begint bij het kiezen van de naam die je jouw character geeft. Hierna kies je voor het soort ruimteschip waarin je wilt vliegen om de mensheid te beschermen tegen de vijand. Kies de verschillende opties die de game je beidt en laat je verrassen dor het gevarieerde aanbod aan ruimteschepen. Hierna kies de verschillende captains waarmee je wilt vechten. Kies de de gewenste weergave van je scherm, geef je ruimteschip meer opties mee en geef aan op welk deck je reserve schepen staan of je voertuigen worden opgeborgen. Ook kies je verschillende voertuigen zoals jeeps of hummers die je op het land vervoeren naar de plaats van bestemming. Kies daarna voor de power opties waarin je ruimteschip moet uitblinken.

“Het is grappig dat deze game als ontzettend veel opties heeft en mogelijkheden heeft tot het kiezen van een ruimteschip of voertuig. De game heeft gezien opties en mogelijkheden meer te bieden dan de gemiddelde games die uitkomen in 2012.